tirsdag den 6. september 2011

Havens nye stedsegrønne skal plantes nu

Når vi taler om stedsegrønne planter til haven, tænker de flest nok på nåletræer og den slags, men begrebet har fået en ny dimension, efter at palmer bliver en del af beplantningen i flere og flere Danske haver. Mange haveejere har slet ikke tænkt over, at palmer er stedsegrønne vækster, der beholder de friske grønne blade året rundt for når vi oplever dem i sydens sol, er det jo ikke ligefrem vinter, vi tænker på.

August er plantetid

I diverse havekalendere står der som hovedregel, at stedsegrønne planter skal plantes i efteråret. Men det er værd at bemærke, at palmer skal plantes tidligere. August er den sidste måned, hvor det anbefales at plante palmer direkte i den danske muld, hvis rodnettet skal nå at udvikle sig og hærdes inden vinter. Herefter kan der naturligvis stadig plantes i krukker, som kan tages ind om vinteren.

Palmer og eksotiske blomster

Strukturen i palmernes blade er så spændende, at palmer passer godt sammen med planter, der mest dyrkes for deres blomsters skyld eller kun har en kortvarig blomstring som fx rhododendron. Med en palme i centrum af surbundsbedet er der noget smukt at kigge på året rundt. I syden ser man ofte palmer omgivet af kraftigt blomstrende buske som nerie og hibiscus, og samme eksotiske og farverige oplevelse kan man skabe herhjemme med rhododendron. På www.palmeriet.dk kan man læse en masse om palmernes krav til pasning og jordtype

De fleste palmer har det bedst med en let og veldrænet jord, så de trives sammen med andre tørketålende vækster som hårdføre kaktus, sukkulenter og yucca. Endelig er palmer flotte sammen med andre udtryksfulde stedsegrønne som fx thuja.

På hjemmesiden www.palmeriet.dk kan man få et overblik over, hvilke palmearter, der kan tåle at vokse på friland i Danmark, ligesom der er masser af inspiration at hente til alle dem, der hellere vil dyrke palmer i krukker, udendørs såvel som indendørs. Siden giver en meget overskuelig opdeling af de forskellige typer, så det er let af vælge.

###

Fotos er vedhæftet pressemeddelelsen i høj opløsning. På www.palmeriet.dk er der mulighed for at se eksempler på vores mange flotte fotos af palmer såvel ude som inde. Vi stiller gerne disse og flere fra vores omfattende arkiv til rådighed ved presseomtale af Palmeriet.

Billedtekster:

Foto 1:
Danske haver er ved at få en helt ny type stedsegrønne planter. Palmer som til manges overraskelse trives fint under danske forhold, og holder den friske, grønne farve hele året. Mellem de blomstrende rododendron ses her en chilensk honningpalme.

Foto 2:
Mange eksotiske palmer stortrives og blomstrer i danske haver, her en Trachycarpus fortunei, også kaldet en kinesisk hørpalme.
 

Læs mere her

tags: Danmark, pressemeddelelse, honning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar