lørdag den 3. september 2011

Boligformidling i udlandet - DE´s

ADVODAN i Haderslev/Vojens, som selv formidler fast ejendom i udlandet, hilser DE´s, tryghedsmærke, meget velkommen.

Det er ifølge omsætningsloven (lov om omsætning af fast ejendom) kun advokater og autoriserede ejendomsmæglere, som må formidle fast ejendom i udlandet til danske forbrugere.

Som advokater er vi underlagt strenge etiske regler af et disciplinærnævn, som kan udstede bøde og fratage bestallingen, såvel som vi er omfattet af forsikringsdækning.

Som seriøse aktører på formidlingsmarkedet er vi ligesom DE trætte af den underskov af piratmæglere, som ulovligt og med stor risiko for forbrugerne formidler fast ejendom i udlandet, hovedsaglig i Tyrkiet og Bulgarien.

Ved at benytte en piratmægler er køberne ikke 100 % sikret, at de får købesummen retur, hvis det viser sig, at de ikke får skøde, eller formidleren/sælgeren er gået konkurs eller blot forsvundet!

DE´s tiltag er et middel til at vise, at de ligesom advokater, er seriøse på markedet. Det er dog trist, at det har vist sig nødvendigt for DE at skulle skilte hermed.

Men det er nødvendigt, fordi politiet og myndighederne hidtil konsekvent ikke har villet reagere overfor de ulovlige piratmæglere, selv ikke når der er indgivet politianmeldelser! Heller ikke Forbrugerrådet eller øvrige, som varetager forbrugernes interesser har hidtil ville tage problemet op. Derfor hilser vi vore seriøse formidler–kollegaers initiativ velkommen.
 

Læs mere her

tags: politi, konkurs, ulovlige, udland, omsætning, Forbrugerrådet, Bulgarien,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar