mandag den 12. september 2011

Testvinderen blandt ni pillefyr

Sparer op til 65 procent på varmeregningen sammenlignet med ti år gammelt olie– eller gasfyr.

BioWin er den suveræne testvinder blandt pillefyr. Det viser en svensk undersøgelse iværksat af forbrugerrådet "Råd & Rön" i 2005. Her har man på 17 væsentlige punkter sammenlignet ni af markedets mest solgte fyr til træpiller. Undersøgelsen konkluderer, at: "Testvinderen er Windhager BioWin, da den bruger mindst energi pr. år og har den højeste virkningsgrad beregnet på årsbasis".

Virkningsgraden på 95,6 er da også usædvanlig høj – højere end hvad noget andet fyr på markedet kan præstere og det uanset varmekilde. Det betyder, at sammenlignet med for eksempel et ti år gammelt olie– eller gasfyr kan der med BioWin spares op til 65 procent på varmeregningen.

Fuldendt komfort
Selvom elevatorpriserne på olie og gas får stadig flere danskere til at skifte til pillefyr er vi endnu langt bag efter vore nabolande, hvor pillefyret er på vej til at overhale de konventionelle fyr. Det skyldes ikke mindst, at også komforten ved brug af fyret er blevet langt bedre. Her foregår tilførslen af træpiller automatisk, ligeledes fjernes asken automatisk fra brændselskammeret og samles i aske–beholderen. Takket være den effektive forbrænding er mængden af aske er så minimal, at beholderen kun skal tømmes én gang om året.

Digital styring
Enten fuld kapacitet eller slet ingen. Sådan arbejder det traditionelle fyr som bekendt, og med de hyppige start og stopfaser følger også et højt energitab. Det undgår man med BioWin pillefyret, som allerede ved en tredjedel af dens fulde kapacitet giver den krævede mængde varme. Det sker ved et utal af mulige indstillinger. Her kan man desuden vælge mellem det digitale eller analoge betjeningspanel, hvorfra alle fyrets funktioner styres.

BioWin er produceret i Østrig af firmaet Windhager, der har været på markedet med brændselsfyr siden 1920 og gennem de seneste fem år har solgt over 60.000 pillefyr.

Træpiller er fremstillet af tørre, naturlige trærester, der er presset og let opløses. De udgør langt den billigste for brændstof og en sikker og prismæssig stabil forsyning af energi.

Nærmere oplysninger hos Titan Heating A/S, tlf. 98 52 10 00, www.titanheating.dk

Billedtekster:

BioWin pillefyr er miljøvenligt som et brændefyr og bekvemt som et oliefyr.

Asken fra brændskålen fjernes automatisk.

Automatisk rengøring af hedeflader.

Nem betjening direkte på fyret.
 

Læs mere her

tags: energi, Østrig, miljø, brændstof, miljøvenlig, miljøvenligt , øl,

1 kommentar:

  1. Hvad koster et pillefyr i drift på et år har to pumper er et blackstar 16 kw

    SvarSlet