fredag den 30. november 2012

Tag med Margrethe på kokkeskole

Kunderne i Kop & Kande kan roligt glæde sig til jul. Kædens kundeklub tilbyder bl.a. opskrifter samt filmanvisninger, der gør det nemmere at kreere de søde julesager. Vælger man selv at gå i køkkenet er den velkendte Margrethe-skål uundværlig og hos Kop & Kande støtter man også de danske Julemærkehjem, når man køber skålen.

Den velkendte Margrethe-skål bliver brugt som nyttigt redskab i Kop & Kande s kokkeskole. Her kan madglade danskere gå opdagelse i gastronomiens verden og få nye tips og tricks til, hvordan det gode kram bliver brugt bedst muligt til at skabe en skøn kulinarisk oplevelse. I kokkeskolen har Kop & Kande udviklet en lang række film, der på en let og elegant måde forklarer, hvordan man kan trylle i sit køkken. Og i flere af filmene optræder den nok meste kendte skål til køkkenbrug, nemlig Margrethe-skålen.

Hos Kop & Kande siger marketingchef Mette Ekmann: Langt de fleste danskere kender og elsker Margrethe-skålen, som er designet i 1954 af Jacob Jensen. Derfor er den heller ikke til at komme uden om i vores kokkeskole-film, ligesom den også var et oplagt valg, da vi skulle vælge et populært produkt, der gennem salg kan bidrage til at samle penge ind til børn på Julemærkehjemmene i Danmark .

Når en god sag rimer på god smag
Overalt i de 92 Kop & Kande-butikker i Danmark står de faguddannede medarbejdere klar med gode råd og vejledning, når det gælder det gode køkkenudstyr. Og i isenkramkæden håber man også på, at danskerne er på ideen om at kombinere en god sag med god smag. Mette Ekmann siger:
For os handler det om at give noget til hinanden. Med kokkeskolen kan alle medlemmer i vores kundeklub finde inspiration, og gode opskrifter til både hverdag og fest kvit og frit. Og hvis man vælger at investere i en af de udvalgte Margrethe-skåle, så sender vi nogle penge videre til Julemærkefonden .

De danske Julemærkehjem hjælper hvert år ca. 700 børn til en bedre hverdag, men mange flere har brug for hjælp. Derfor begrænser Kop & Kandes ønske om at hjælpe Julemærke-hjemmene sig ikke kun til udvalgte Margrethe-skåle, men breder sig også til salg af Julemærker, nisser og julekort.

For yderligere information kontakt marketingchef Mette Ekmann tlf: 86 61 43 00 mail: me@kop-kande.dk. Se også kop-kande.dk

Fakta om Margrethe-skålen.
Margrethe-skålen er en melaminskål til køkkenbrug, designet i 1954 af Jacob Jensen. Skålen er opkaldt efter Hendes Majestæt Dronning Margrethe den 2. Bortset fra gummiring i bunden, der blev tilføjet i 1968, er skålen forblevet uændret og er i dag solgt i ca. 40 millioner eksemplarer verden over.
Når man køber Margretheskåle i Kop & Kande støtter man Julemærkefonden. Man kan vælge mellem et skålesæt, hvor man får to skåle 2, 0 og 3, 0 liter med låg i farverne sort, hvid eller lime. Normalprisen er 339,95, men i julemåneden er prisen 199,95, heraf går 15 kroner til Julemærkefonden. Man kan også vælge at købe skålesæt med fire skåle i størrelserne 0,15, 0,35, 0,50 og 0,75 liter. Farverne er sort, hvid eller lime, og man får en opøser med i købet. Normalprisen er 219,95, men fås nu til 149,95 hvoraf der går 10 kroner videre til Julemærkefonden.

Fakta om Julemærkehjemmene
Hvert år hjælper de fire Julemærkehjem ca. 700 børn til et sundere og gladere liv med nye vaner og sociale kompetencer, men behovet er meget større. Ventelisten på mere end 700 drenge og piger er den længste nogen sinde i Julemærkehjemmenes 100-årige historie, og ventetiden er på op til 16 måneder.

Fakta om Kop & Kandes kundeklub
Medlemskabet i kundeklubben hos Kop & Kande er gratis, men giver medlemmerne en masse fordele. Som medlem af klubben får man bonuspoint hver gang man handler, særlige klubtilbud og inspiration til madlavningen og bagningen.
Godbid fra Kop & Kandes kokkeskole.
En af de mange spændende opskrifter fra Kop & Kandes kokkeskole er julecookies med abrikoser. Opskriften deler vi lige her.

Stor julecookie med abrikoser
100 g smør
80 g sukker
70 g brun farin
50 g hele æg (1 stk.)
180 g hvedemel
3/4 tsk. natron
1 knivspids fint salt
80 g lys chokolade i knapper (eller hakket)
80 g hakkede tørrede abrikoser

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne kommes i en Margrethe skål i samme rækkefølge som
ingredienslisten. Dejen æltes kun lige netop sammen. (Æltes dejen for
længe flyder den for meget ud).
Vej 50 gram dej af, og rul i klumper, som lægges på bagepladen og trykkes lidt flade med ca. 5 cm mellemrum.
Sættes ind i en forvarmet ovn ved ca. 190°C og bages i 10-11 minutter til kanten er sprød og kernen stadig blød.

NB. Dejen kan opbevares på frost eller køl i afvejede klumper så man kan bage det antal man skal bruge - friske på dagen.


Læs mere her

tags: Danmark, Dronning Margrethe, chokolade, penge, Vælger, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar