torsdag den 22. november 2012

Decemberhygge med planter

Det er ikke spor for tidligt at komme i gang med juleoppyntningen. Udnyt årstidens rare stemning både ude og inde, og start decemberhyggen ved hoveddøren eller på altanen

Der skal ikke så meget til at ændre udtryk fra en trist og grå betonflade til et hyggeligt sceneri. For selv om det er sparsomt med lys og varme på denne tid af året, er der stadig mange planter, som tåler at opholde sig udenfor.

Udendørskrukker med stemning
Helleborus eller julerosen er meget sigende en af årstidens populære planter, den findes i hvid og rosa og spreder en hyggelig julestemning, uanset om den står alene i en krukke eller plantes sammen med andre sæsonaktuelle planter.

Et smukt, grønt udendørs-potpourri med Sedum, Sempervivum og Ilex (kristtorn) er ligeledes en god måde at shine den grå hverdag op på. Sedums tætte blade giver et dejlig "vamset" udtryk, mens kristtornens røde bær er en fin og smuk detalje i alt det grønne.

Anderledes adventskrans
Inden vi får set os om, er det 1. søndag i advent. Hvis du selv vil lave adventskransen, er det værd at lade sig inspirere af de mange dejlige stueplanter, der findes, og som kan give kransen et frisk og indbydende udtryk gennem hele adventstiden.

Gør "kransen" lidt anderledes i år, og plant fx hvide mini Phalaenopsis (orkidéer) i en aflang beholder/kasse. Sæt fire lys på række og pynt med mos, kogler og anden naturpynt.

Er du rigtig i julehumør, kan du også skabe dit eget "juletræ" med planter. Beklæd en rustik jernlysestage med hvide mini Phalaenopsis ved at fæstne rødderne på lysestagen med ståltråd. Placer dem, så blomsterhovederne hænger både opad og nedad.

Julearrangementer
Du kan også vælge at lave små julearrangementer til at pynte på sofabord, skænk eller spisebord. Rhipsalis er fx en grøn plante med et moderne udtryk, som findes i mange udgaver.

Bregner er ligeledes meget anvendelige i årstidens dekorationer. Plant dem i et sølvfad, pynt med sølvkugler, og du har en smuk og enkel dekoration, der med et minimum af pasning kan holde længe.

For at fuldende decemberhyggen kan du hænge en mistelten op til glæde for hele familien!

Læs mere her

tags: december,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar