Vil du spare på energien og skåne miljøet, er det ikke nok at skifte glødepæren ud med sparepæren. Der skal lidt større projekter til, fx nye vinduer eller øget isolering.
Danskerne er optaget af at spare på energien, og vi er blevet rigtig gode til at købe elsparepærer og energieffektive hårde hvidevarer. Det er nemlig kendte overskuelige produkter, hvor de fleste af os efterhånden ved, at det er en god investering.
Det kan være lidt sværere at gennemskue de større projekter hvor meget man kan spare, hvad man egentlig får for pengene, og hvor lang tid der går, før investeringen har tjent sig ind i besparelser, fortæller adm. direktør Finn Jespersen fra VELFAC A/S og fortsætter: Men det er de større projekter, der kan gøre en synlig forskel på elregningen og varmeforbruget. Derfor er det vigtigt, at de også bliver gennemskuelige og synlige på markedet.
Vinduer giver lys og varme
Nye vinduer er et af de projekter, der har stor positiv effekt på både elforbrug, varmeforbrug, varmetab og CO2-udledning. Energieffektive vinduer lukker nemlig mere solvarme ind, end de lukker ud. Det betyder, at de giver et stort og gratis varmetilskud, så du kan spare på den varmekilde, du betaler for. Samtidig lukker vinduerne masser af lys ind, så du også kan spare på den elektriske belysning.
VELFAC har lanceret en serie vinduer, med en samlet energipakke som standard. Den årlige besparelse vil hurtigt betale dine udgifter tilbage. Hvis du fx har et parcelhus fra 1980 erne på 180 m2 og skifter de gamle vinduer ud med nye energieffektive VELFAC vinduer, så kan du spare op til 8.500 kr. på varmeregningen om året, afhængigt af varmekilden. Du kan spare 27 % energi og samtidig spare miljøet for et årligt forbrug af 1,8 ton CO2. Med nye energieffektive vinduer undgår du også træk og kulde og får dermed et bedre indeklima. Læs mere på www.velfac.dk.
Isolering luner i pengepungen
Beregninger fra Force Technology viser, at en typisk Rockwool loftisolering på 250 mm installeret i et dansk hus på ca. 150 m2 sparer 503 liter fyringsolie pr. m2 over 50 år.
Generelt vil forbedring af isoleringen i en villa med øget loftisolering og indblæsning i dårligt isolerede hulmure kunne give en årlig besparelse på varmeregningen på flere tusinde kroner. Samtidig nedsætter en velisoleret ydervæg risikoen for skimmelsvamp. Kilde: www.rockwool.dk.
Tekniske installationer kan også spare
Tekniske installationer kan også være energibesparende investeringer, fx kedler og varmepumper. En teknisk installation som bevægelsessensorer kan også give dig store elbesparelser, fordi sensorerne sørger for, at lyset kun er tændt, når du har brug for det. Langt de fleste tekniske installationer, der skal spare på energien, tjener sig hjem på kort tid. Selv store investeringer kan være tjent hjem inden for 5-8 år. Kilde: www.tekniq.dk og www.elsparefonden.dk.
Læs mere her
tags: direktør, CO2-udledning, penge, rock, energi, Rockwool, sparepære, miljø,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar