onsdag den 24. november 2010

Lene E.: - Nu får vi klare rammer for aftaler mellem håndværker og forbruger

Fra nytår får vi en standardaftale, når forbrugerne sætter håndværkere i gang med byggeri, udvidelse eller renovering.

Når vi bygger, renoverer eller udvider f.eks. med carport, køkken eller andre vitale dele i vores ejendomme, kan der opstå dyre misforståelser mellem håndværkere og forbrugere.

Nu kommer der nye rammer for at forebygge dyre uenigheder på aftaler, der overstiger 3.000 kr. Økonomi- og Erhvervsministeriet, Dansk Byggeri, Tekniq og Forbrugerrådet har i samarbejde sikret øget beskyttelse for forbrugerne. Standardaftalen fastlægger betingelser for fx betaling, sikkerhed og mangler.

Parterne har aftalt at iværksætte en evaluering af standardaftalens form og indhold i januar 2012.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen:

- Det er et godt forbruger-initiativ for dem, der fremover skal aftale arbejde med håndværkere med klare retningslinier før, under og efter byggeriet. Jeg tænker fx. på de vilkår, vi nu har på plads, for hvad der skal ske, hvis der er mangler ved byggearbejdet. Klare retningslinier øger trygheden for alle parter. Jeg er særdeles tilfreds med, at det er lykkedes at bringe parterne sammen til en standardaftale.

Administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen:

- Standardaftalen tilgodeser både forbrugerens og entreprenørens interesser og gør det klart hvad, der er aftalt. Dansk Byggeri vil derfor anbefale vores medlemmer at standardaftalen anvendes som grundlag for aftaler med forbrugere .

Direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen:

- Med den nye standardaftale har både forbrugere og installatører fået et klart grundlag for deres aftaler. Med en god forventningsafstemning inden byggearbejdet igangsættes, er der skabt et godt grundlag for gode byggeaftaler. Vi vil anbefale vore medlemmer at gøre brug af standarden.

Direktør i Forbrugerrådet, Rasmus Kjeldahl:

- For forbrugerne er det afgørende, at der laves en skriftlig aftale med håndværkeren, når garagen skal laves, og taget lægges o.s.v. Standardaftalen er et godt bud på, hvad der kan danne grundlag for en sådan aftale. Der skal ikke herske tvivl om, at Forbrugerrådet hellere havde set en egentlig forbrugerbeskyttelseslovgivning på området, og derfor ser vi også frem til, at det efter 2 år evalueres, om standardaftalen bliver brugt.

I de kommende måneder vil Dansk Byggeri og Tekniq iværksætte målrettet information til deres medlemmer.

Forbrugerrådet vil ligeledes udbrede kendskabet til standardaftalen, så de anvendes bredt fra 1. januar 2010.

Se link til faktaark samt standardaftalen til højre her på siden under "Mere information".

Standardaftalen med tilhørende kontraktformular og vejledning kan også downloades på www.ebst.dk, www.danskbyggeri.dk, www.tekniq.dk, og www.fbr.dk.

Læs mere her

tags: direktør, 2010, Lene Espersen, downloade, nytår, lovgivning, 2012, Forbrugerrådet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar