lørdag den 26. januar 2013

Tyvekoster finder hjem med mærkning

Selvom Politiet er blevet bedre til at opklare de 400.000 indbrud og tyverier, der hvert år bliver begået i Danmark, finder tyvekosterne alt for sjældent tilbage til de rette ejere. Tyverimærkning af alt fra mobiltelefon til designermøbler vil være en stor hjælp for både Politiet og dig selv.

Det er en frustrerende oplevelse at komme hjem til et gennemrodet hus, hvor indbrudstyve har været på spil. Desværre er chancen for at få tingene igen også ret små, og mange afskriver derfor straks håbet om at gense computeren eller den nye iPad.

Men med ganske få midler kan man forbedre sandsynligheden for at få digitalkameraet med familiebillederne tilbage. Politiets øgede fokus på netop indbrud betyder nemlig, at politiet ofte finder frem til tyvekosterne, men problemet er, at de alt for sjældent kan føre tingene tilbage til de rette ejere. De ved ganske enkelt ikke, hvem tyvekosterne oprindeligt tilhørte.

Derfor opfordrer både Politi og Det Kriminalpræventive Råd til, at man mærker sine ejendele, så Politiet har nemmere ved at levere tyvekosterne tilbage. En af de mest effektive og for den sags skyld pæneste tyverimærkninger er den type, man kender fra erhvervslivet og offentlige institutioner.

Mærkerne har en speciel lim, der både klæber rigtig effektivt, og samtidig ætser sig ned i overfladen, så de ikke kan fjernes uden at efterlade sig spor. Nogle typer kan endda ætse telefonnummeret bag ved det oprindelige klistermærke, så politiet altid kan ringe, når og hvis de finder tyvekosterne, fortæller Bent Ole Nørregaard, der er direktør i Safegroup, som har produceret tyverimærkning i mere end 25 år.

Tyverimærkning har også en præventiv effekt. Dels får man advarselsmærker til at sætte i vinduet ligesom man kender det fra alarmer og dels bliver din fladskærm eller designerlampe også stort set værdiløs for indbrudstyven. De får nemlig betydeligt sværere ved at sælge tingene, når de er mærkede, og derfor er de heller ikke interessante at stjæle, siger han.

Tidligere har denne type mærkning været forbeholdt virksomheder og store organisationer, men nu kan private også købe den effektive tyverimærkning.

Det har førhen været svært at holde prisen nede på den type mærkning, men det er lykkedes os at udvikle et system, så vi kan lave ganske få mærker, hvor man selv kan bestemme farve og tekst, og samtidig til en overkommelig pris, forklarer Bent Ole Nørregaard.

Mærkerne kan købes via webshoppen savemyhome.dk.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, politi, tyvekoster, indbrud, computer, virksomhed, erhvervslivet, fladskærm, organisation, kamera,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar