torsdag den 17. januar 2013

Stjerne-test i Danmark

Nytænkning og produktudvikling af julestjerner handler ikke bare om farve, form og holdbarhed. Det er i høj grad også et spørgsmål om produktionsteknik og økonomi. Hos Ecke Europes danske test-gartneri har man netop testet en ny banebrydende sort, der ikke skal knibes

Ressourcebesparende sorter
Charlotte Weis, der er salgs- og logistikchef for Skandinavien, Tyskland og Holland, er stolt og glad over at kunne tilføje en helt ny dimension til det i forvejen omfattende Euphorbia pulcherrima-program i form af en helt ny gruppe af sorter, der ikke skal knibes.

- Planterne passer stort set sig selv i vækstfasen, der skal blot sørges for vanding og skygge. Det betyder, at gartneren kan reducere udgifterne til arbejdsløn på det punkt og udnytte ressourcerne mere hensigtsmæssigt andre steder i sin virksomhed, siger Charlotte Weis.

Nytænkning og ny viden
Ecke Europe tilbyder et righoldigt og flerstrenget spekter af sorter hver med sit eget dna og særlige fysiologiske kendetegn, som til stadighed forfines og videreudvikles. Ud over den skelsættende nyhed arbejdes der bl.a. også intenst med sorter, der tåler at blive produceret ved lavere temperaturer.

Ved siden af test-gartneriet ved Odense råder virksomheden over endnu et test-gartneri, der ligger i Spanien, og det gør det muligt at afprøve nye sorter under meget forskellige klima- og lysforhold. For produktudvikling er ikke bare farve, form og holdbarhed. Det kræver også indblik i klima, økonomi og produktionstekniske forhold, og den viden er de to test-drivhuse med til at generere.

Omkostningsbesparende løsninger
I samarbejdet med producenten tages der højde for den ressourcemæssige situation og kapacitet således, at der arbejdes målrettet på at reducere omkostningerne for gartneren på flere fronter. Derfor er den forudgående dialog med kunden af stor vigtighed.

- Det er et must for os at finde løsninger, der sparer gartneren for unødvendige omkostninger og tidskrævende arbejdsprocesser. Når man indgår et samarbejde med Ecke Europe får man ikke bare plantemateriale, men en allround-løsning, der tager hensyn til producentens individuelle ønsker, behov og muligheder, siger Charlotte Weis og tilføjer,

- Det har altid været Eckes mission, og det mener vi er fundamentet for et succesfuldt samarbejde for begge parter.

For yderligere information kontakt:
Ecke Europe, Charlotte Weis, på tlf. +45 2248 8878 eller email: c.weis@eckeeurope.com.

Fakta:
Ecke Europe, der er en af verdens førende forædlere af Euphorbia pulcherrima og ejet af Paul Ecke Ranch, er for nylig blevet opkøbt af det hollandske Agribio. Det sker som led i styrkelsen af virksomhedens brand og forretningsstrategi om at værende førende inden for forædling af Euphorbia pulcherrima. Ud over egne test-drivhuse i Danmark og Spanien deltager virksomheden i afprøvninger i specielt Tyskland og Holland. Hvert år præsenteres 5-10 nye sorter.
Ecke Europe udstiller på IPM 2013 i Essen den 22.-25. januar. Besøg vores stand 1E41 i hal 1.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, Holland, økonomi, 2013, Spanien, Odense, virksomhed, omkostninger, Europe, strategi, Skandinavien, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar