Selvom der er rift om studieboligerne i de større uddannelsesbyer, skal de unge huske fornuften, når de skal leje bolig. Hvert år bliver unge snydt at fupudlejere.
Om få dage får et rekordstort antal nye studerende deres studieplads, og så går jagten ind på en studiebolig. Desværre viser erfaringen fra tidligere år, at når efterspørgslen på studieboliger er højest - så stiger aktiviteten for svindlere også. Det har fået Danmarks største markedsplads for lejeboliger, Boligportal.dk, til at sende en e-mail til de boligsøgende på sitet.
- Selvom vi hos Boligportal.dk tager en række forholdsregler for at sikre de boligsøgende, vil vi også gerne have de boligsøgende til at være lidt kritiske, når de søger bolig, siger portalchef hos Boligportal.dk, Henrik Løvig.
Boligportal.dk har blandt andet et tæt samarbejde med over 800 udlejningsfirmaer, der annoncerer på sitet, og derudover læser Boligportal.dk's medarbejdere selv alle annoncer for ledige lejemål igennem for at se, om der er noget, der får alarmknapperne til at blinke.
- Derudover foretager vi både kontrolopringninger og stikprøvekontroller blandt annoncørerne, så vi gør tingene rigtig svære for svindlerne, siger Henrik Løvig.
Også politiet kender til svindel med udlejningsboliger, og vicepolitiinspektør Børge Møller Fransen fra Østjyllands Politi råder også de unge til at se sig godt for, når de skal leje bolig.
- Det bedste er altid at mødes ansigt til ansigt med udlejeren, se lejemålet og så få en standardkontrakt, inden man slipper pengene. Og skal pengene til en udenlandsk konto, selvom lejemålet er i Danmark - så er der nok ekstra grund til at være skeptisk, siger Børge Møller Fransen, der også advarer mod pengeoverførsler via overførselstjenester.
Western Union er netop sådan en overførselstjeneste, og på deres hjemmeside advarer de selv mod forbrugersvindel. Et af rådene lyder: "Send aldrig penge til en fremmed via en pengeoverførselstjeneste".
Den advarsel harmonerer godt med de advarsler, Boligportal.dk har sendt til sine kunder.
- Vi har sendt otte konkrete råd, som vi anbefaler de boligsøgende at følge. Gør de det, så har de en god chance for at slippe udenom svindlerne, mener Henrik Løvig.
Både han og vicepolitiinspektør Børge Møller Fransen opfordrer i øvrigt til, at man anmelder det til politiet, hvis man har været udsat for svindel.
Fakta:
Boligportal.dk's 8 råd til boligsøgende
Betal aldrig penge under bordet. Det er ulovligt, og du har ingen juridisk mulighed for at få pengene retur.
Betal aldrig depositum kontant - lav i stedet en kontooverførsel, så transaktionen kan spores.
Betal aldrig husleje, depositum eller forudbetalt leje via online betalingstjenester som Western Union eller lignende, da transaktionen ikke kan tilbageføres.
Få altid en lejekontrakt, som er underskrevet af udlejer.
Læs altid lejekontrakten igennem, og tjek at det, I aftalte mundtligt, også er det, du har på skrift.
Hvis du har mistanke, om at der foregår noget ulovligt, er det en god idé at tjekke, hvem der ejer boligen. Det kan du gøre ved at kontakte tinglysningskontoret i den kommune, hvor boligen ligger.
Vær på vagt, hvis udlejeren vil have dig til at skrive under med det samme. Lad dig ikke presse.
Ved fremleje skal du have en skriftlig tilladelse fra ejeren af boligen. Det er ikke nok, at lejeren står som udlejer af boligen.
Om Boligportal.dk
Boligportal.dk blev startet i 1999 for at gøre kontakten mellem boligmarkedets parter lettere.
I dag har Boligportal.dk mere end 600.000 besøgende om måneden og er Danmarks største markedsplads for lejeboliger. På Boligportal.dk er der altid mere end 5.000 ledige lejeboliger. Mere end 800 boligadministratorer og udlejningsselskaber samt private udlejere annoncerer lejeboliger på Boligportal.dk
Boligportal.dk er en del af den børsnoterede mediekoncern Søndagsavisen a-s.
Læs mere her
tags: Danmark, politi, portal, uddannelse, boligmarkedet, vicepolitiinspektør, Østjylland, penge, studerende, markedsplads, lejemål, husleje,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar