onsdag den 1. december 2010

Langfingrede tyveknægte får en lang næse

Hidtil har vores vores vinduer været som en åben dør for tyveknægtene. Et forholdsvis lille vip med kobenet har været nok til at brække vinduet op og give frit spil for tyveri af fladskærme, smykker, computere og andet værdifuldt gods. Men med det indbrudssikrede vindue kan tyvene godt vinke farvel til en ekstra indtægt.

Indbrudstyvene har i årevis haft alt for let spil og vi har haft svært ved at gennemskue hvordan vi skulle beskytte vores bolig.

- For halvandet år siden hørte jeg i radioen, at hvert år ved juletid stiger antallet af indbrud. Og så kunne lytterne ringe ind og komme med gode råd om, at man skal lade noget af lyset være tændt, bede naboen om at tømme postkassen og bruge din affaldsspand, når du rejser væk. Tricks til at få huset til at se beboet ud. Og så tænkte jeg: Det kan simpelthen ikke passe, at det er den måde, huset skal sikres på. Nu går jeg ned i værkstedet og opfinder det indbrudssikrede vindue!, fortæller Per Bang Jensen med en høj latter.

Men helt sådan gik det dog ikke. I stedet fik Pers virksomhed Dansk Indbrudssikring eneforhandling af indbrudssikrede vinduer og døre fra udlandet. Og fik produktet registreret hos Forsikring & Pension, hvilket betyder, at produktet som det eneste i Danmark har fået forsikringsbranchens blå stempel.

Tyven må give op

Fidusen i det indbrudssikrede vindue er naturligvis, at det er nærmest umuligt at brække op. Alle vinduer er udstyret med op til 10 lukkepunkter og sidder således fast i karmen hele vejen rundt. Faktisk kræver det et tryk på 1,6 ton at brække sådan en vinduesramme op og det må siges at være de færreste indbrudstyve, som magter det!

Selve ruden er lamineret glas i stil med bilruder, som kan tåle rigtig mange stød inden det giver efter. Og det sker typisk kun som en lille stjerne i glasset. Hvis tyven er tålmodig nok til at blive ved med at slå på glasset, kan der til sidst opstå et hul hvor armen kan komme ind til håndtaget. Men eftersom grebet kan låses, er det blot endnu en nitte for den ihærdige tyv.

- Det er yderst sjældent, at tyven kommer ind via hoveddøren. Den er ganske enkelt for svær at bryde op og alt for synlig i gadebilledet. Derfor er det typisk vinduer og terrassedøre på havesiden, der står for skud, når tyven vil have arbejdsro. Derfor er disse vinduer og døre en gave til alle indbrudsplagede danskere, som virkelig ikke orker at lægge hus til flere langfingrede gæster, fortæller direktøren i Dansk Indbrudssikring.

Og hvis du nu frygter, at sådanne vinduer får huset til at ligne et fort, så kan du godt ånde lettet op. Per Bang Jensen forsikrer, at virksomheden kan levere alle typer vinduer i alle tænkelige formater i træsorterne fyr, lærk, eg, mahogni eller PVC og aluminium. Eller kombinationer mellem materialerne. Og naturligvis i alle palettens farver.

Så hvis du investerer i de indbrudssikrede vinduer næste gang, du skal have dem skiftet ja, så behøver du måske ikke længere lade naboen smide sit skrald på din matrikel mens du er på ferie.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, radio, indbrud, computer, smykker, udland, virksomhed, fladskærme, fladskærm,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar