lørdag den 6. april 2013

Huspriser - homes prisindeks bekræfter tallene fra Danmarks Statistik

Huspriserne steg fra december 2012 til januar 2013 på landsplan med 1,1 pct. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

home husprisindeks, som udsendes hver måned og derfor er lidt hurtigere med de seneste tendenser i boligpriserne, bekræfter den udvikling.

homes husprisindeks for januar viste, at priserne på enfamiliehuse på landsplan steg med 0,4 pct. fra december til januar.
Opgørelsesmetoden er dog ikke helt den samme som Danmarks Statistik benytter sig af. home husprisindekser sæsonkorrigeret, og måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Ifølge Danmarks Statistik faldt priserne på ejerlejligheder 0,4 pct. fra december til januar.

Til sammenligning viste homes ejerlejlighedsprisindeks en stigning på 0,2 pct fra december til januar.
Det var syvende måned i træk med stigende ejerlejlighedspriser ifølge home ejerlejlighedsprisindeks.
Huspriserne skiftede fra minus til plus i årets første måned. De næste måneder må vise, om huspriserne finder ind i samme positive gænge, som ejerlejlighederne har fulgt stort set hele 2012. Der er basis for overraskelser, men vores forventning er, at huspriserne vil holde sig omtrent stabile de kommende måneder, mens ejerlejlighederne nok fortsætter den stigende tendens. Udbuddet er lavt og efterspørgslen relativ stor, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Den psykologiske faktor spiller en meget stor rolle for fremgangen, men det spiller også ind, at der er et opsparet behov, og at omkostningerne ved at bo i hus ikke er set lavere siden starten af 1999, siger home-chefen.

I nogle måneder har vores største udfordring været, at vi mangler boliger til salg, men noget tyder på, at der er spirende optimisme, for flere boligejere er begyndt at sætte til salg, siger Mads Ellegaard.

Læs mere her

tags: Danmark, 2013, boligejere, december, boligejer, Danmarks Statistik, 2012, omkostninger, psykologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar