torsdag den 4. april 2013

Forårsrengøring får vinduerne til at leve længere

Et par kærlige hænder og en fugtig klud kan forlænge levetiden på dine vinduer. Få ekspertens gode råd til forårets rengøring og vinduer, der holder.

Efter en lang vinter med frost, blæst og sne trænger de fleste til at smække vinduerne op og lukke foråret ind. Og når det hele sådan står på vid gab, kan man ligeså godt gribe en klud og tage sig lidt af sine vinduer ved samme lejlighed, råder Thomas W. Hansen fra vinduesproducenten Rationel.

Moderne vinduer af høj kvalitet er testet til at kunne holde i årtier, men man kan også selv gøre en del for at passe på sine vinduer, siger rådgiveren.

Vi ved, at god vedligeholdelse får vinduerne til at leve længere, og foråret er en god anledning til ikke bare at vaske ruden, men hele molevitten. Karme, rammer, false og tætningslister skal også have en tur.

Vand og lidt rengøringsmiddel
Spindelvæv, snavs og små insekter har det med at samle sig i vinduernes kroge, hvor det blokerer for automatisk vandafløb og nødvendig ventilation. Det kan skabe fugt og dermed råd og svamp i ramme og karm, hvis det ikke bliver fjernet, advarer Thomas W. Hansen. Vand og almindeligt rengøringsmiddel er helt fint til formålet.

En snavset tætningsliste kan blive så ujævn, at vinduet ikke længere lukker tæt, så den skal også tørres efter. Ifølge eksperten fra Rationel er det en god ide bagefter at smøre listen med lidt silikonespray, så den ikke tørrer ud og mister sin evne til at sluttet tæt.

Tjek trævinduerne for sprækker
Vær opmærksom på revner og sprækker i overfladen på dine trævinduer især dem, der vender mod syd og vest kan være medtagede af vejret. Selv små skader bør udbedres med det samme for at forhindre fugt i at trænge ind under malingen og skabe grobund for råd og svamp. Thomas W. Hansen anbefaler at slibe med sandpapir og male to gange med en dækkende maling.

Autovoks til alu-vinduerne
Vinduer beklædt med aluminium er praktisk talt vedligeholdelsesfri og behøver ikke andet end en våd klud et par gange om året. Vil man alligevel gøre lidt ekstra for dem, kan de behandles med autovoks uden slibemiddel. Det gør overfladen pæn, afvisende over for smuds og får farven til at holde længere.

Læs mere om vedligeholdelse af vinduer og døre på www.rationel.dk

Få flere oplysninger hos Rationels marketingschef Morten B. Valsted på mobil 2928 8774


Læs mere her

tags: silikone, blæst,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar