lørdag den 9. marts 2013

Energioptimering sparer boligejere for fremtidige udgifter

Mange huse, der er bygget før 1980, lækker varme i stor stil. Ejerne fyrer ofte for fuglene uden at vide det, og uden at tænke over, hvad det koster. Investering i energioptimerende tiltag kan på langt sigt spare boligejerne for mange penge samtidig med, at det bidrager til at nedbringe CO2-udledningen til gavn for miljøet. Og nu ser det endda ud til, at boligejerne kan hente offentlige tilskud til betaling af håndværkerudgifterne, eftersom regeringen bebuder en genindførelse af Bolig/Job-ordningen.

Pengene fosser ud af boligejernes lommer
Utætte vinduer og døre samt mangelfuld isolering på lofter og i vægge er hvert år årsag til et stort energispild i mange ældre boliger. Spildet repræsenterer ikke bare en økonomisk ekstraudgift for den enkelte boligejer, men medfører også en alt for høj CO2 udledning. En reduktion af spildet luner derfor ikke bare i pengepungen hos den enkelte boligejer. Det gavner samtidig miljøet og dermed samfundet som helhed. XL-BYG har derfor gennem de senere år sat fokus på at komme energispildet til livs.

XL-BYG har blandt andet uddannet op mod 500 Energivejledere i samarbejde med Teknologisk Institut, herunder en lang række medarbejdere ude i XL-BYG forretningerne. I XL-BYG er vi meget opsatte på at hjælpe boligejerne til at spare på energien, påpeger marketingchef Alice Monberg. - Det er jo sund fornuft, ikke bare for den enkelte, men også set i et samfundsmæssigt perspektiv. Forretningernes energieksperter stiller sig derfor i de kommende 3 uger gratis til rådighed for alle boligejere, der ønsker at få konkrete råd og vejledning om effektive energiløsninger, uddyber Alice Monberg.

Marketingchefen henviser til, at XL-BYG i efteråret lancerede en stor, landsdækkende termofotograferingskampagne. Medarbejdere fra kædens forretninger har i løbet af vinteren termofotograferet et stort antal ældre ejendomme rundt om på de danske villaveje. Ejerne af de mange boliger, vi efterhånden har fotograferet, har ganske gratis fået adgang til en rapport, der viser boligens varmespild, fortæller Alice Monberg. Nu kan disse boligejere, - og alle andre, naturligvis booke et gratis energimøde hos os og få individuel rådgivning om netop deres boligs energirenoveringspotentiale. Det er jo om at udnytte muligheden nu, hvor de offentlige tilskud via Bolig/Jobordningen ser ud til at blive genindført, slutter Alice Monberg.

Alt om Energi samlet ét sted
Det kan være svært for boligejerne at overskue de mange muligheder for energioptimering, som markedet byder på. Derfor har XL-BYG udviklet et nyt EnergiHus, hvor alle produkter, der relaterer sig til energiområdet, er samlet. Boligejerne behøver således kun at gå ét sted hen, hvis de vil have overblik.

Samtidig har XL-BYG udgivet en fyldig kategoribrochure, der samler nyttig information og vigtig viden om energirelaterede produkter og deres anvendelse. Her kan boligejerne læse om alt fra solcelleanlæg, isolering og energibesparende vinduer til el- og vandbesparende produkter. Der er nemlig økonomisk fornuft i også at tænke i besparende tiltag på andre fronter end isolering af boligen.

XL-BYG kædens energikampagne kører i ugerne 11-13. Læs mere på www.xl-byg.dk.
For yderligere oplysninger, kontakt marketingchef i XL-BYG Alice Monberg på tlf. 2083 0013.

Billedtekst
Boligejere kan nu skabe sig overblik over energiområdet ved at besøge de XL-BYG forretninger, der har opstillet kædens nye EnergiHus. Her er alle energirelaterede produkter og informationsmateriale om energioptimering samlet ét sted.

Læs mere her

tags: CO2-udledning, økonomi, boligejere, CO2-udledningen, boligejer, regeringen, penge, regering, energi, Teknologisk Institut, energiområde, miljø, XL-BYG,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar