tirsdag den 26. marts 2013

Det er ikke længere en klam fornøjelse at flytte i kolonihaven

Lugten af fugt og indelukket kolonihavehus er ikke længere en del af fornøjelsen , når familien Rebø skifter sommeradresse og flytter i haven.

Det behøver ikke være en klam og fugtig oplevelse, at flytte i kolonihavehuset efter en lang vinter, som vi har haft i år. Lugten af indelukket, gammelt hus er heller ikke en tvungen del af fornøjelsen. Det oplever Connie og Benny Rebø i disse dage, hvor deres helt nye kolonihavehus gør det til en tør og velduftende fornøjelse at flytte i kolonihaven i Rørvangsparken i Holbæk.

Den udefinerbare, sære lugt af indelukket kolonihavehus har parret oplevet mange gange, når det gamle hus, der var fra starten af 1970 erne, blev taget i brug. For et år siden fik de nok af lugten og det klamme, fugtige tøj i skabene i kolonihavehuset. De traf valget om at købe et helt nyt kolonihavehus.

Smertegrænsen blev nået
Beslutningen blev truffet, da de mange reparationer og moderniseringer, som var nødvendige i det gamle hus, nåede smertegrænsen. Det skete helt præcist under en reparation af en utæthed i loftet, hvor det pludselig væltede ned i soveværelset med klumper af gamle dyreekskrementer, fuglereder, dyreskeletter, og andre uhumskheder.

Vi havde i forvejen lige sat nye vinduer i huset og lagt nyt gulv, men det virkede faktisk helt uoverskueligt med alt det, vi skulle have ordnet for at få huset sat nogenlunde i stand , siger Connie Rebø, der i dag er lykkelig for sit nye kolonihavehus, som både er isoleret, har varmepumpe, flisebelagt køkken, et fantastisk lysindfald og plads til skabsvæg i soveværelset og et dejligt badeværelse.

Udgiften til det helt nyt hus begrænsede vi lidt ved at vælge et modul-baseret kolonihavehus. Det blev leveret næsten færdigt og skulle bare sættes sammen. Vi valgte at købe huset som såkaldt medbygger. Det vil sige, at husets skal blev opført, og så stod vi selv for alt det indvendige arbejde så som isolering, lofter, gulve, vægge, badeværelse og køkken. Det sparede vi en del penge ved. Vi kunne også have valgt at købe huset færdigbygget eller at bygge det hele selv med modulerne. Lige meget hvilken løsning, vi havde valgt, kunne vi selv være med til at bestemme indretningen og placere vinduer, hvor vi ville , fortæller Benny Rebø om sit nye kolonihavehus.

Se et prøvehus 2. påskedag
En hustype a la den, som Rebø-parret valgte til deres kolonihave, kan ses ved et åbent hus-arrangement hos producenten KB Fritidshuse den 1. april i tidsrummet fra kl. 11-15. Se prøvehuset på Rengevej 11, 4660 Store Heddinge.

Det kan vise sig at være en rigtig god familieaktivitet at bruge 2. påskedag på at kigge på nyt kolonihavehus. Vi fortæller om vores nye modeller, der kan leveres med hems og i en taghøjde på max. fire meter, som mange haveforeninger har sat som grænsen, siger Kim Bengtsson, tømrermester og indehaver af KB Fritidshuse.

Varme vinterdage i kolonihaven
Selvom det har været en kold vinter, har Connie og Benny Rebø tilbragt en del varme dage i deres nye kolonihavehus. Varmepumpen og isoleringen gjorde det muligt.

Nu glæder de sig til at kunne komme i gang med havearbejdet og hilse på naboerne, der først kommer, når vejret bliver lunere.

De blev noget forbløffede over, at vi tog skridtet fuldt ud og skiftede hele huset ud. Det nye hus har stået her siden sensommeren, så de nåede at se det inden sæsonen sluttede, og kommentarerne har udelukkende været positive. Det er nu også et dejligt hus, helt på højde med et sommerhus , siger Benny Rebø med et smil.

I stedet for at skulle renovere hus hele sommeren, kan ægteparret nu koncentrere sig om at gå målrettet efter førstepladsen i haveforeningens årlige konkurrence om den flotteste have.

Sidste gang vandt vi en 2. plads. Det kan vi gøre bedre nu, hvor vi kan koncentrere os om haven især fordi husbyggeriet har været meget skånsomt mod haven og vores bede. Vi er glade for, at vi valgte en løsning, hvor alt blev leveret med kranvogn i moduler og byggeriet var hurtigt overstået , fastslår Connie Rebø.

###

Om KB Fritidshuse
Snedker og Tømrerfirma Kim Bengtsson ApS, som står bag KB Fritidshuse, har over 25 års erfaring med at bygge huse. Siden 2005 har firmaet haft succes med at blive blandt de førende inden for kvalitets fritidshuse og kolonihavehuse bygget af moduler. KB Fritidshuse er medlem af Dansk Håndværk. Kvaliteten af vores huse er af samme kvalitet som helårshuse. Produktionen er 100% dansk og har derfor kort leveringstid.


###

Billedtekster

Kolonihavehus1:
2. påskedag er der åbent hus hos KB Fritidshuse i Store Heddinge, som er producenten af ægteparret Rebøs nye kolonihavehus (billedet). Her vil man kunne opleve et lignende prøvehus og høre om de nyeste modulbyggede husmodeller med hems. (Foto: Thomas Landau)

Kolonihavehus2:
For mange danskere er det en af årets bedste dage, når det endelig er tid til at flytte i kolonihaven. Glæden over at flytte i kolonihaven kan ødelægges lidt af en indelukket lugt og klamme lagner. Connie og Benny Rebø valgte derfor at købe et helt nyt hus til deres kolonihave i Holbæk. Her har de besøg af Kim Bengtsson fra KB Fritidshuse, som har leveret parrets hus. (Foto: Thomas Landau)

Kolonihavehus3:
Connie Rebø glæder sig til at komme i haven snart. Byggeriet af det nye kolonihavehus skete med størst muligt hensyn til havens blomster og bede, så hun har gode forudsætninger for at gøre sin 2. plads for haveforeningens flotteste have til en 1. plads i år. (Foto: Thomas Landau)

Kolonihavehus4:
Som urmager har Benny Rebø sans for de helt små detaljer. Derfor valgte han selv at stå for det indvendige håndværkerarbejde i sit nye kolonihavehus. Det sparede også ægteparret for en del penge, dels at købe et modulbygget hus og dels at udføre arbejdet indvendigt selv. (Foto: Thomas Landau)

Læs mere her

tags: Holbæk, førstepladsen, penge, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar