lørdag den 8. februar 2014

Boligpriser og kirkeklokker – homes supplement til boligsidens nyhed

Ejendomsmæglerkæden home forklarer, at kirker og kirkegårde påvirker nogle huskøbere, men kirken er en af de mindre "onder" på boligmarkedet.

Det viser en analyse, som home tidligere har gennemført til et boligpanel af cirka 1500 boligejere og boligkøbere på markedet. 725 har besvaret spørgsmålet. Her blev panelet bedt om at vurdere i alt 9 nabo-scenarier. Analysen er fra 2011, men den giver fortsat en pejling af forskellige faktorer ved et boligkøb.

"4 ud af 10 (41,6 %) siger, at kirken eller kirkegården har "nogen betydning", "stor betydning" eller betyder så meget, at de "aldrig vil overveje købet". Så det har betydning, hvis man spørger boligkøberne, men man kan også sige, at kirken og kirkegården er den mindste af alle 9 onder, som vi har spurgt til," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Knap 6 ud af 10 (58,4 %) - altså et flertal – siger, at det "ingen" eller "mindre betydning har".

Mads Ellegaard siger, at støj generelt spiller en rolle og påvirker boligpriserne.
"Boligsidens og vores undersøgelse viser, at folk ikke bryder sig om at blive vækket af kirkeklokker. Og så skyldes det nok også, at en kirkegård som nabo ikke er et ønskescenario, selv om det nok er en af de mest fredelige naboer, man kan få sig – når klokkerne ikke lige ringer."

"Hvis det er frygten for støj, der spiller ind, så kan man faktisk kan i dag få lydisolerende vinduer, som samtidig sparer på varmeregnskabet," forklarer Mads Ellegaard.

Læs mere her

tags: 2011, regnskab, boligejere, boligejer, boligmarkedet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar