fredag den 24. oktober 2014

Alarmen kommer først op, når tyven er smuttet

Selv om vi næsten har europarekord i indbrud, er langt de fleste danskere forholdsvis ubekymrede i forhold til risikoen. En undersøgelse fra Codan viser, at vi først sikrer os med en alarm, når tyven har været der. Danmark har – målt i forhold til indbyggertal – næstflest indbrud i Europa, men det er tilsyneladende ikke noget, der bekymrer os. Codan har i en stor undersøgelse taget temperaturen på danskernes holdninger til og erfaringer med indbrud, og undersøgelsen viser, at vi på en skala fra ét til 10 gennemsnitligt angiver vores bekymring for indbrud til kun 4,14. Det fylder altså ikke meget i danskernes bevidsthed.

Den lave bekymring viser sig blandt andet ved, at det kun er cirka hvert femte hjem, der har en tyverialarm. Men hvis man kun kigger på dem, der har haft indbrud, så har hele 42 % en alarm. Og langt størstedelen (69 %) har installeret alarmen som en direkte konsekvens af det indbrud, de var udsat for.

"Vi ved, at en alarm er et af de mest effektive værn mod indbrud. Derfor er det ærgerligt, at folk tilsyneladende skal igennem den grimme oplevelse, det er at have indbrud, før de tager initiativ til at få installeret en alarm," siger Unn Wakefield, der er produktdirektør hos Codan.

Det værste er følelsen
Familien Halberg på Frederiksberg kan desværre nikke genkendende til tallene fra Codans undersøgelse. De havde indbrud sidste år, og det var først efter indbrudet, at de besluttede sig for at få en alarm.

Jesper Halberg forklarer: "Vi havde aldrig tænkt på at få en alarm, før vi fik indbrud. Jeg plejer at kunne klare meget og tage tingene oppe fra og ned. Men indbrudet var hårdt. Det er stadig ubehageligt at tænke på, at der har været nogen inde og rode i vores ting."

En alarm kan udløse rabat hos de fleste forsikringsselskaber
Undersøgelsen viser desuden, at kun meget få er klar over, at langt de fleste forsikringsselskaber er klar til at give rabat på indboforsikringen, hvis man sikrer sit hjem med en alarm. Kun 9 % svarer, at de er helt sikre på, at man kan få rabat. 13 % tror, at det er helt udelukket med en rabat, mens resten – altså næsten fire ud af fem er i tvivl.

"Det er ærgerlige tal, der viser, at vi forsikringsselskaber ikke har været gode nok til at fortælle danskerne, at det godt kan betale sig at sikre sit hjem bedre. Helt generelt set, så vil vi gerne belønne en forebyggende adfærd hos kunderne, det kommer både dem og os til gode. Derfor har vi en fast rabatordning, hvis man har installeret en alarm," afslutter Unn Wakefield.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, direktør, indbrud, Frederiksberg, forsikringsselskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar