torsdag den 21. august 2014

Fra boligdrøm til boligmareridt

DR1 hjælper familier med skimmelsvamp i nyt program. Insekter og skimmelsvamp i væggene, fejlkonstruktioner og fugtskader. Det er virkeligheden for hundreder af danske familier, som har været udsat for skader i hjemmet. DR1-programmet 'Mit livs boligmareridt' besøger boliger med skimmelsvamp og undersøger, om der er hjælp at hente for familier, hvis boligdrøm er forvandlet til deres livs boligmareridt.

En lille mikroskopisk organisme, der med sine giftige sporer er kraftfuld nok til at lægge huse og familier i ruiner. Boliger med skimmelsvamp bliver sat under lup tirsdag den 26. august klokken 20.00 i DR1-programmet 'Mit livs boligmareridt'.

Skimmelsvamp kan være farligt for helbredet. Og skimmelsvampesager kan ende i langvarige forsikringssager, hvor boligejerne og forsikringsselskabet ikke kan blive enige om erstatningsbeløbet.

Hjælp til to familier
'Mit livs boligmareridt' undersøger, om der er en vej ud for hårdt ramte familier. Med hjælp fra advokat Marie Louise Pind og byggerådgiver Claes Bohn-Willeberg dykker DR1 ned i to familiers boligsager.

I Værløse bor skolelærere Anne og Ruben Kjær Hansen med deres tre børn i et hus med skimmelsvamp og mobilt bad i indkørslen. Forældrene frygter for børnenes helbred, alt imens deres forsikringssag trækker ud på tredje år. Og i Præstø blev Birgit Nøhr syg af at bo med skimmelsvamp, men det var ikke den eneste personlige konsekvens. I kølvandet på en forsikringssag, som i dag har kørt i over fire år, er Birgit Nøhr og ægtemanden Børge efter 40 års ægteskab flyttet fra hinanden.

'Mit livs boligmareridt' sendes tirsdag den 26. august klokken 20.00 på DR1

Læs mere her

tags: boligejer, forsikringsselskab, dykker, ægteskab, skolelære, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar