tirsdag den 24. september 2013

Varme på vej til forfrosne husejere

Fire ud af 10 danske husejere fryser, når de går rundt i deres egen stue. Kolde gulve og utætte vinduer får ifølge ny undersøgelse, gennemført for Teknologisk Institut, skylden. Alligevel afstår mange fra at energirenovere deres bolig.
En lun trøje er for nogle mennesker løsningen, når efterårets fugtige og kølige luft trænger ind i stuen. Andre vælger i stedet at isolere boligen, så de fremover kan gå rundt på strømpesokker i selv de koldeste måneder. En Energivejleder kan være løsningen for de rådvilde.
God økonomi i energirenovering

- Mange husejere er uvidende om, at det ikke behøver at koste en formue at forbedre indeklimaet i boligen, og samtidig er de ikke i stand til selv at stå for energirenoveringen. Netop her kan en Energivejleder være behjælpelig, udtaler marketingchef i XL-BYG Alice Monberg. En Energivejleder er en håndværker, der er uddannet til ud fra en helhedsbetragtning at rådgive om energisparende tiltag i bygninger.

- Energirenovering af boligen giver ikke blot et bedre indeklima, så man ikke fryser om fødderne og har dug på vinduerne, påpeger Alice Monberg. Det giver også en væsentlig langsigtet besparelse på varmeudgifterne. En besparelse, som kan bidrage til finansieringen af renoveringen. Samtidig er især besparelsen på varmeudgiften ét af de parametre, som boligkøbere hæfter sig ved i dag.

Ifølge marketingchefen har XL-BYG stort fokus på at hjælpe boligejerne med at spare på energien. - Det er jo sund fornuft at være energibevidst, ikke bare for den enkelte boligejer, men også set i et samfundsmæssigt perspektiv. Derfor har XL-BYG et tæt samarbejde med en lang række Energivejledere landet over, der rådgiver boligejere, som ønsker at få konkrete råd og vejledning om effektive, energibesparende løsninger, uddyber Alice Monberg.

Højere pris for boliger med godt energimærke

To ud af 3 boligsøgende mener, ifølge Boligsiden.dk, at boligens energimærke har betydning for deres valg af bolig, og de går derfor specifikt efter huse med lavt energiforbrug. Energiforbruget har således i de senere år fået markant større betydning, når en bolig skal sælges. Samtidig er der en tydelig tendens til, at salgsprisen er væsentlig dyrere på huse med gode energimærker.

Alice Monberg peger på, at Energivejlederne benytter termofototeknologi til at påvise varmeudslip fra tag, døre og vinduer. Som noget nyt tilbyder XL-BYG en komplet termofotografering af boligen samt rådgivning omkring boligens energisparepotentiale til kunder, der i ugerne 40-42 i 2013 køber for mere end 7.000 kr. energiforbedrende produkter til ejendommens klimaskærm, herunder beklædning, vinduer, isolering, tag og varmepumper.

For yderligere oplysninger kontakt Alice Monberg, marketingchef i XL-BYG, på
tlf. 2083 0013.

FOTO

XL-BYG kæden samarbejder med mere end 500 Energivejledere i Danmark.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, 2013, boligejere, boligejer, energiforbrug, teknologi, energi, Teknologisk Institut, XL-BYG,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar