fredag den 11. april 2014

Faldende behov for plejeboliger

De ældre bliver mere og mere selvhjulpne. Det er en positiv udvikling, men det betyder også stigende udgifter til tomme plejeboliger. Sundhedsudvalget vil tilpasse boligmassen
Selv om der siden 2011 er lukket omkring 30 pleje- og ældreboliger i Tønder Kommune, er der fortsat tomme boliger. Efterspørgslen er faldet markant i de senere år, og det betyder, at kommunen har store udgifter til boliger, der ikke bliver brugt.

- Vi har lukket plejeboliger, der svarer til et helt plejecenter, uden der er blevet strammet på visitationskriterierne. Vi kan se at den manglende søgning til plejeboliger forsætter. Det betyder at vi nu betaler ca. 2 mio kr årligt i tomgangshusleje. Det er selvfølgelig en uholdbar situation, siger formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, der gerne ser pengene brugt på en mere intelligent måde.

Derfor vil udvalget nu have kigget nøjere på hele boligsituationen på ældreområdet for at sikre en langsigtet tilpasning i forhold til behovet. Forvaltningen er i gang, og det forventes, at der kan træffes politisk beslutning om boligtilpasningen omkring sommer.

Baggrunden for den faldende efterspørgsel på pleje- og ældreboliger er bl.a., at de ældre generelt er mere raske og rørige end tidligere og tilpasser selv egen bolig, så de kan blive længere hjemme. Desuden giver opprioriteringen af rehabiliteringen nu synlige resultater.

- Vi ser, at flere og flere ældre bliver i stand til at klare sig selv på værdig vis. Det er en positiv og meget glædelig udvikling, først og fremmest for de ældre selv, når de bliver mere uafhængige af andre. Men det giver selvfølgelig en udfordring i forhold til tomme plejeboliger. Det skal vi have fundet en løsning på, siger Irene Holk Lund.

Læs mere her

tags: 2011, politi, penge, Tønder, ældrebolig, husleje,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar