lørdag den 15. marts 2014

Prisindeks fra home: Hus- og ejerlejlighedspriser tilbage på sporet i februar - salget i forårshumør

Prisindeksene fra home og Danske Bank – opgjort på faktiske salgspriser – viser den seneste udvikling på boligmarkedet med bolighandler til og med februar 2014.
For lejlighederne er vi begyndt at medtage kvadratmeterpriser specifikt for København og Århus kommuner, der i høj grad driver prisudviklingen på landsplan. Der er dog fortsat også tal for Region Midtjylland og Region Hovedstaden samt landsplan.
Lille stigning i huspriserne i februar
- homes prisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg med 0,6 % fra januar til februar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
- Sammenlignet med februar sidste år ligger huspriserne nu 1,8 % højere.
- I forhold til toppen i december 2006 ligger priserne i februar 21,1 % lavere.
- Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var i februar 1.680.000 kr.

Lejlighedspriserne steg efter dyk i januar
- homes ejerlejlighedsprisindeks steg 0,9 % fra januar til februar (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tre måneders glidende gennemsnit.
- Over det seneste år er priserne på landsplan steget med 8,2 %. Sammenlignet med toppen i august 2006 er niveauet nu 16,8 % lavere.
- I København og Århus steg ejerlejlighedspriserne med hhv. 0,5 % og 1,8 % fra januar til februar.

Kommentar til indeks fra relationschef i home Mads Ellegaard:
Boligmarkedet er i forårshumør. Huspriserne fortsætter ad den fornuftige sti på landsplan – stabilitet med en lille pil op. Lejlighedspriserne er tilbage med en moderat stigning efter en stor stigning i løbet af 2013, som i virkeligheden ikke er sundt for markedet. Stabilitet er 'vand på boligmarkedets mølle', fordi både købere og sælgere ved, hvad de har at holde sig.

Samtidig med at priserne arter sig fornuftigt, har vores salg i januar og februar været i langt bedre hopla end i samme måneder sidste år. Salget af huse er gået frem med 15 % i forhold til sidste år, mens lejlighederne topper med en fremgang i salget på hele 29 % på landsplan. Også sommerhusene, der ikke er med i homes prisindeks, er 'oppe' med 20 % flere salg.

Det er en yderst positiv udvikling, vi ser nu. Allerede i slutningen af sidste år, var der gode takter med flere købere på fremvisninger og flere handler, og nu er der for alvor en bedring i salget.
Førstegangskøberne har de seneste måneder tegnet sig for en stigende andel af handlerne. Boligkøberne - ikke mindst de unge - er på trapperne igen, fordi renten fortsat er ekstremt lav, og priserne er fornuftige og ret stabile, samtidig med at der endelig er spirende optimisme i 'familien Danmark'.

Med til billedet hører, at boligmarkedet er præget af lokale og regionale forskelle – både i prisudvikling og handelsaktivitet.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Århus, 2013, Danske Bank, renten, december, boligmarkedet, Midtjylland, Region Midtjylland, 2006, Region Hovedstaden, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar