torsdag den 30. januar 2014

Nu bliver det nemmere at være udlejer!

Det skal være slut med bøvl og usikkerhed, når man lejer sin bolig ud. Derfor lancerer firmaet sikkerboligudlejning.dk et koncept, hvor udlejeren får en skræddersyet og juridisk sikker lejekontrakt, adgang til et stort netværk af lejere og slipper for at skulle bruge penge på annoncering. Alt sammen for et engangsbeløb på bare 2.500 kroner.
- Vi ser gang på gang, at private udlejere kommer til os, efter de selv har prøvet, at udleje deres bolig. Og oftest har de haft dårlige erfaringer med enten lejeren eller lejekontrakten, siger indehaveren af sikkerboligudlejning.dk, Rasmus Brohl.

- Derfor går vi på markedet med det her simple koncept. Her får udlejeren annoncering med tekst og billeder skrevet og taget af professionelle samt en korrekt lejekontrakt. Og det til småpenge i forhold til et fuldt salær hos en ejendomsmægler eller boligformidler, siger Rasmus Brohl.

Håbet for sikkerboligudlejning.dk er, at færre bliver skræmt fra at leje deres bolig ud. Dermed vil konceptet forhåbentlig være med til at øge udbuddet af lejeboliger i storbyerne.

Dette får man hos sikkerboligudlejning.dk:

- Tryghed for at din lejekontrakt er juridisk korrekt
- Skræddersyet lejekontrakt efter dit personlige behov
- Adgang til netværk af interesserede lejere
- Professionel annoncering med billede og tekst

Læs mere her

tags: storby, penge,

onsdag den 8. januar 2014

Ny ejendomsmæglerlov er gift for et i forvejen svagt marked

Omsætningen af fritidshuse er ganske som parcelhuse stadig ramt af krisen, og liggetiden er lang og priserne under pres. Det sidste der er brug for, er tiltag, der komplicerer eller gør det dyrere at gennemføre en handel.
"Og det er netop i dette lys, man skal se forslaget om en ændring af ejendomsmæglerloven" udtaler Kim Juhlin formand for Danske Sommerhusudlejere. At regulere loven, der er blevet revideret mange gange, kan være fornuftigt nok, men at gøre den enkelt forbrugers rettigheder dårligere og pålægge køberne øgede udgifter til rådgivning er en rigtig dårlig ide, fortsætter Kim Juhlin.

Når købernes muligheder for erstatning ved ejendomsmæglerfejl bliver forringet, så vil det med-føre større udgifter hos køber til advokat og anden rådgivning. Informationer omkring det enkelt hus bliver også forringet, idet mæglerne ikke længere behøver at beregne de månedlige udgifter.
"Argumentet med at folk ofte vælger anden finansiering og at finansieringsprisen dermed skulle være vildledende er helt ude i hampen" siger Kim Juhlin, der mener, at de beregnede priser er gode for købere til at danne sig et overblik og hurtigt kunne sammenlig forskellige huse.

At man gerne vil rette op på en lov, der er blevet for detaljeret, betyder jo ikke, at man behøver at gøre et anstrengt marked endnu mere anstrengt, siger Kim Juhlin afslutningsvis.


Læs mere her

fredag den 3. januar 2014

Indbrudstyve har kronede dage i Danmark

De seneste tal viser, at der sker over 100 indbrud om dagen i Danmark. Det gør danskerne til det mest indbrudsplagede folk i EU, men sådan behøver det ikke at være.
Danmark er i besiddelse af en kedelig rekord: Vi er EU's absolut mest indbrudsplagede land. 9673 gange havde tyveknægte ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik held til at bryde ind i danske hjem i løbet af tredje kvartal 2013. Det svarer til 106 indbrud om dagen. Og det er langt fra acceptabelt, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

De mange indbrud har ikke kun økonomiske konsekvenser. De skaber også utryghed hos dem, der bliver ramt, og dem, der frygter at blive ramt. Det gælder eksempelvis Preben Andersen. Han bor med sin kæreste i en villa uden for Aarhus og kom i sommer hjem til en smadret terrassedør.

"Det er virkelig grænseoverskridende," siger han. "Man bliver først vred, og så bliver man ked af det og utryg."

Preben Andersen og kæresten havde kun været væk i et par timer en almindelig lørdag ved højlys dag. Da de kom hjem, var terrassedørens ramme flækket fra top til bund, sprosserne var knækket og glasset forsøgt smadret. Men ind var tyvene ikke kommet, døren havde ikke givet sig en tomme. Og det er der ifølge Preben Andersen en simpel grund til:

"Da vi få måneder forinden renoverede vores hus, havde vi valgt vinduer og døre fra Rationel med ekstra sikkerhed. Det blev vores held. Tyvene endte simpelthen med at give op."

Ekstra sikkerhed består ifølge vinduesproducenten Rationel af forstærkede lukkepunkter i låsen, stærkere beslag og en lamineret rude, der er næsten umulig at slå hul i. Hos Preben Andersen havde tyvene ellers forsøgt sig med en kampesten fra et af havens bede. Og nok var ruden krakeleret og lignede bagefter et kæmpemæssigt edderkoppespind, men glasset blev i dets ramme.

Så nådigt slipper de færreste danske hjem fra et indbrudsforsøg. Det Kriminalpræventive Råd oplyser, at vinduer og døre i dårlig stand giver tyvene alt for let spil her i landet. Ikke mindst i baghaver og bag høje hække, hvor tyvene kan arbejde uforstyrret. Danskerne er ifølge rådet ikke vant til at tænke sikkerheden ind, når vi renoverer og bygger nyt. Vi tænker ikke, at de mange indbrud rammer os, og derfor bekymrer vi os ikke over gamle låse, rådne karme og korte skudrigler, der er lette at lirke op. Ikke før det er for sent.

Fakta: Vær med til at knække statistikken

Indbrudstyven foretrækker steder, der ligger skjulte eller tilbagetrukket fra vejen, og at han benytter sig af dårlige vinduer og døre, der er nemme at bryde op. Overvej derfor, hvor let det er for tyven at komme ubemærket til og fra din bolig:
• Er der gode flugtveje, fx stier omkring boligen
• Bor du i et parcelhusområde, hvor der kun er få beboere hjemme om dagen
• Er der høj og tæt bevoksning eller et plankeværk, tyven kan gemme sig bag
• Er der støjende omgivelser, så man ikke hører et indbrud

Du skal gøre boligen svær at komme ind i, og det gøres bedst ved at sikre dørene og vinduerne. Hos vinduesproducenten Rationel kan man i dag slet ikke få produkter uden robuste beslag og limet rude som standard. Derudover kan man vælge ekstra tiltag, alt efter hvor man bor:

• I byerne vil tyvene typisk brække en dør eller et vindue op eller afmontere glaslister og fjerne ruden i stedet for at knuse den med støj til følge. Derfor kan det være fornuftigt med forstærkede lukkepunkter i låsen, stærkere beslag og sikkerhedslimet rude.
• På landet kan tyvene ofte støje uden problemer, fordi der er langt til naboerne. Derfor kan man overveje en lamineret rude, som tager længere tid at knuse.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd og Rationel


Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, indbrud, 2013, EU, Danmarks Statistik, Fakta,