fredag den 27. december 2013

Skema om andelsboligforeninger giver gennemsigtighed

Et andelsskema med en række nøgleoplysninger vil gøre det mere gennemskueligt at købe andelsbolig. Oplysningerne om andelsboligforeningerne vil blive samlet i ét skema, og der arbejdes med elektronisk dataoverførsel, så administrationen for andelsforeningerne bliver minimal.
Det skal være sikkert og trygt at købe en andelsbolig, og med et nyt skema med en række nøgleoplysninger vil både købere og sælgere få et bedre og mere gennemskueligt grundlag at handle på.
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har netop sendt det nye skema i høring.

"Andelsboliger er et godt alternativ til lejer- og ejerboliger, men det er ikke altid så gennemskueligt, hvad en kommende andelshaver køber. Det gør vi nu noget ved med de nye regler. Med det nye skema får man et godt overblik over andelsforeningens økonomi, og det er en fordel for både købere og sælgere," siger Carsten Hansen.

Skemaet skal fra næste år udfyldes og udleveres i forbindelse med salg af andelsboliger. Der bliver etableret en hjemmeside, hvor andelsforeningerne kan logge sig på og udfylde skemaet med de grundlæggende oplysninger om foreningen og dens drift og vedligeholdelse.

For at lette arbejdet for foreningerne vil en del af oplysningerne – blandt andet om hvilket lån foreningen har – være fortrykt i skemaet.

Til alle felter vil der være en vejledning, så også ikke-professionelle kan udfylde skemaet. Og vælger foreningerne at bede f.eks. deres revisor om hjælp, kan skemaet, ifølge en beregning fra ministeriet, udfyldes på omkring en time. Til alle køberne vil der blive en forklaring af hver enkelt oplysning i skemaet.

Skemaet er udarbejdet i samarbejde med parterne på området og vil efter høringen blive udstedt som bekendtgørelse med virkning fra 1. januar 2014. Skemaet er netop sendt i høring og kan findes på høringsportalen.

Læs mere her

tags: økonomi, dataoverførsel, portal, andelsboligforening, boligforening, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar