Det er vigtigt at sikre både dit sommerhus og helårshus mod at fryse til og dermed risikere vandskader, når frosten forsvinder. DMI har varslet nogle dage med mildere vejr, så det er nu, du skal være opmærksom og undgå dyre skader på din bolig, advarer Forsikringsoplysningen.
- Har du et sommer- eller fritidshus, skal du have lukket for vandtilførslen til huset og åbnet for alle vandhaner. Når vandet er løbet af, er rørene tømt for vand. Du kan også hælde anti-frostvæske i toilettet. Det vil holde det frostfrit og forhindre sprængninger, siger konsulent i Forsikringsoplysningen, Riccardo Krogh Pescatori.
- Få nogle i nabolaget til at tjekke, om din vandmåler kører, når du ikke er i huset. Hvis den kører, er det nemlig et sikkert tegn på et brud, og så skal det straks meldes til det lokale vandværk og til dit forsikringsselskab. Vandspildet kan nemlig være ret dyrt og kraftigt, og det samme kan skaderne udvendigt og indvendigt på huset.
- Du kan også vælge at lade varmen køre på lavt blus vinteren igennem og dermed holde huset frostfrit, men hvis du ikke bruger huset, kan det være en dyr løsning, siger Riccardo Krogh Pescatori.
Helårshuse er også udsatte for frostskader
I helårshuse skal man også være opmærksom på følgerne af frost og kulde.
- Hvis du lukker ned for varmen i nogle rum, bør du med mellemrum tjekke radiatorrørene, ligesom der i skunk-rum og krybekældre kan være udvendige rør, der ikke er isoleret godt nok. Rørene kan ligge direkte på jordoverfladen eller op ad en udvendig mur, der kan være påvirket af udendørs-temperaturen. Her kan det mange gange være nok at efterisolere, men du bør tjekke alle udsatte vandrør med jævne mellemrum, især når termometret svinger mellem minus og plusgader, siger Riccardo Krogh Pescatori.
Forsikringen dækker som udgangspunkt ikke udgifterne til optøning af tilfrosne vandrør, og som oftest kræver det hjælp af en fagmand.
- Men udgifterne til at få en fagmand til at optø dine vandrør er i sidste ende givet godt ud, for forsikringen dækker ikke frostsprængning af rør eller installationer i utilstrækkeligt opvarmede lokaler eller følgeskaderne. Hvis skaden skyldes tilfældigt svigtende varmeforsyning, kan der som udgangspunkt være dækning, siger Riccardo Krogh Pescatori.
Læs mere her
tags: DMI, forsikringsselskab, øl,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar