fredag den 25. september 2015
Sådan vælger du den rigtige brændeovn
Brændeovne skaber varme og hygge, men det kan være svært at finde den brændeovn, der opfylder netop dine behov. En brændeovn er nemlig ikke bare en varmekilde. Det er også et møbel, der skal passe ind i hjemmet. Med denne guide får du hjælp til at orientere dig på markedet samt gode råd til, hvordan du vælger den rigtige brændeovn.4 hurtige trin, der bringer dig tættere på den rigtige brændeovn:
1. Først skal du overveje, hvor mange m2 du ønsker opvarmet. Brændeovnens ydelse er typisk angivet i kilowatt (kW). En brændeovn på 3-5 kW vil være tilstrækkelig for de fleste. Valget afhænger blandt andet af, om brændeovnen blot skal supplere andre varmekilder, eller om den alene skal producere varme til et større område. Samtidig er det vigtigt at vurdere, hvor brændeovnen skal placeres. Det er nemmest at stille brændeovnen et sted, hvor der ikke skal skæres i stolper, bjælker eller spær.
2. Hvis du allerede har en skorsten, er det vigtigt at undersøge, hvilken type det er, idet der er forskel på, hvilke brændeovne der passer til de forskellige skorstene. Skorstenen skal være så høj, at der bliver tilstrækkelig træk i den til, at røgen kan spredes over tagetryggen. Der er ikke lovmæssige krav til, hvor høj skorstenen skal være, men kommunen kan kræve, at den forhøjes. Hvis du ikke allerede har en skorsten, skal du købe en.
3. Tænk også over underlaget, som brændeovnen skal stå på. Hvis det er et trægulv eller et andet brændbart underlag, skal du investere i en ikke-brændbar plade, som ovnen kan stå på. Det kan være en plade i enten stål, glas eller kunstskifer.
4. En gammel brændeovn forurener op til tre gange så meget som en nyere, svanemærket ovn. Derfor lever de fleste gamle brændeovne ikke op til de krav, der er i den nye brændeovnsbekendtgørelse. Uanset om du køber en brugt eller ny ovn, så bør du holde øje med Svanemærket. Det er nemlig vigtigt at minimere forureningen fra partikler og røg. Generelt kan det bedst betale sig at købe en ny model, da de opfylder alle krav og har et meget lavt udslip af skadelige partikler.
Du kan hente mere inspiration i det nærmeste byggemarked. XL-BYG kæden har for eksempel udgivet en gratis brochure, som vejleder i at finde den rigtige brændeovn. Brochuren kan hentes gratis på kædens hjemmeside.
Læs mere her
tags: kunst, byggemarked, XL-BYG,
torsdag den 24. september 2015
Unik mulighed for at kommunikere til fritidsborgere
Feriehusejere er ikke turister og hellere ikke borgere. De kaldes med et velbetegnende ord for fritidsborgere. Fra Destination Djursland har vi igennem magasinet Fremtidens Feriehus fået muligheden for at henvende os direkte til mere end 10.000 feriehusejere på Djursland.Aktive ambassadører
Feriehusejere har et højt kendskab til området med en særlig lokal stolthed og fungerer som ambassadører. Fra rapporten "Fra feriehus til forretningspotentiale" udgivet af Videnscenter for Kystturisme ved vi også, at formålet med at have et feriehus bl.a. er at skabe plads til kvalitetstid og et aktivt fritidsliv. Med magasinet Fremtidens Feriehus har det været muligt at fortælle fritidsborgere om andre oplevelser på Djursland end de mest velkendte. En feriehusejer på det nordlige Djursland har ikke nødvendigvis det store kendskab til oplevelsesmuligheder på den sydlige del og omvendt.
Halvdelen af Djursland turistovernatninger foregår i et feriehus
Feriehuse er set ud fra et turismemæssigt perspektiv vigtige både i form af fritidsborgernes eget brug, men også i forhold til udlejning. På Djursland er der over 1.5 mio overnatninger af turister om året og halvdelen af dem er i et feriehus. "Det betyder at udbuddet og kvaliteten af feriehuse spiller en stor rolle," udtaler Flemming Rasmussen, turismedirektør Destination Djursland. Mange feriehusejere vælger at udleje deres feriehus og på den måde få en ekstra indtjening. "Vi ser gerne at endnu flere vælger at leje deres feriehus ud og i det netop udkomne feriehusmagasin har vi fået muligheden for kommunikere direkte til feriehusejerne om behovet og betydningen heraf", fortsætter Flemming Rasmussen.
Fremtidens Feriehus Djursland giver gode råd og nyttig viden, der inspirerer til at få igangsat en renovering. Magasinet indeholder artikler om forbedring af husene indvendigt og udvendigt og giver information om, hvad man som feriehusejer skal være opmærksom på, inden man kaster sig ud i renoveringsprojekterne.
FAKTA
Magasinet er postomdelt til feriehusejere på deres hjemmeadresse.
Udgivet af Destination Djursland og mediebureauet nord advertising
Oplag 12.000 stk.
Læs mere her
tags: direktør,
onsdag den 23. september 2015
Så er der luget ud i fordyrende mellemled havedrømme til spotpris!
De lækre træprodukter fra tyske Karibu har nu fundet deres udvalgte importør i Danmark. Sønderjyske hus- og haveforhandler jmKIIL A/S har fået æren, og det betyder store besparelser for dig! Fordyrende mellemled er nemlig høvlet af, så du kan købe redskabsskure, havehuse, carporte samt indendørs og udendørs sauna til priser, der giver dine havedrømme vækstfremmere.Den nye importaftale betyder, ud over de markant lavere priser, at jmKIIL som den første i Danmark kan tilbyde grundmalede byg-selv-redskabsskure og -havehuse. Til en start lanceres trævarerne i de populære farver terra- og opalgrå, men planen er at udvide farveskalaen i takt med trends og efterspørgsel.
Med de farvede grundelementer skal du blot samle skuret eller huset, og vupti har du et flot malet resultat! Både skur og hus kommer i byg-selv-dele, og der er gjort ekstra ud af de brugervenlige samlevejledninger, så alle kan være med. Vil du hellere have jord under neglene, tilbyder jmKIIL opsætning for dig.
Skab rum i uderummet
Din matrikel kan gemme på uventede oplevelser. Måske har du i dag blot en græsplæne, som ganske vist er nem at slå, men ellers ikke får stemningen op at ringe. Med et havehus får du pludselig et udflugtsmål helt tæt på. Et sted at nyde eftermiddagskaffen på en regnvåd efterårsdag, et gemmested for børnebørn og et privat lille gæstehus for overnattende. For ikke at tale om den luksus, du lynhurtigt kan få ind i hverdagen ved at forkæle dig selv med en sauna til enten indendørs eller udendørs brug.
Med eneretten til at forhandle Karibu-produkterne i Danmark er jmKIIL's udvalg særdeles bredt. Sortimentet dækker over mange forskellige størrelser og prisklasse, og du kan frit vælge mellem ubehandlede modeller og ofte også malede varianter.
Fra drøm til virkelighed på to uger
Solidt, nordeuropæisk træ, elegant design og gedigent håndværk. Der er ikke langt fra drømmen om et charmerende havehus, et praktisk redskabsskur eller en carport i høj kvalitet. Produktionstiden er ca. 14 dage, så langt størstedelen af de færdige materialer er klar til opsætning hjemme hos dig inden for 2-3 uger. De mest populære modeller kan du endda forvente at modtage endnu hurtigere, da de ligger klar på jmKIIL's eget lager i Agerskov.
Læs mere her
tags: Danmark, euro, retten, Ford, kaffe,
torsdag den 3. september 2015
Hvad koster det at skifte vinduer
Det kan være en god investering at skifte husets vinduer og med genindførslen af håndværkerfradraget er det kun blevet endnu mere attraktivt, men hvad koster det egentlig Udskiftning af vinduer er en god investering
Med genindførslen af håndværkerfradraget er der penge at spare, når vinduerne skal skiftes, og for mange betyder udskiftning af vinduerne både en løbende besparelse på varmeregningen og en bedre energimærkning, den dag huset skal sælges. Der er altså tale om en investering, der kan mærkes både i det daglige og på sigt.
- Vinduer er en vigtig faktor, når husets energiforbrug skal opgøres, og langt de fleste vil kunne se en forskel på varmeforbruget straks efter udskiftningen, siger Arne Andersen, direktør for Jydsk Vindueskompagni, der sælger danskproducerede vinduer.
Hvad er prisen for nye vinduer
Udsigten til løbende energibesparelser virker tiltalende på de fleste, men hvad koster det så at skifte husets vinduer
- Det er svært at svare nøjagtigt på, da det blandt andet kommer an på størrelse, antal, materiale, valg af glastype og så videre, forklarer Arne Andersen, og tilføjer
- Vi anbefaler kunderne at tage kontakt til en af vores sælgere, så de, efter en samtale om deres bolig og behov, kan få et tilbud på, hvad det vil koste i præcis deres tilfælde, men for at imødekomme dem der i første omgang bare gerne vil have en idé om prisniveauet, har vi præsenteret en række priseksempler på vores hjemmeside. De viser, hvad det koster at skifte vinduer og døre i forskellige typer af huse, og det er tilmed muligt at se, hvordan materialevalget afspejler sig i prisen.
Læs mere her
tags: direktør, energiforbrug, penge, energi,
onsdag den 2. september 2015
Gør altankasserne klar til efteråret
I september siger vi farvel til sommeren og velkommen til efterårets glæder på altanen. Det er tid til at skifte sommerblomsterne ud og give altanens træværk en gang olie, så det er klart til vinterens regn og rusk.Der er mange smukke og robuste planter, der egner sig til at komme i jorden netop nu. Lyng, asters og krysantemum er klassiske efterårsblomster. De to sidstnævnte fås i et væld af farver fra hvid over flammende orange til mørk purpur.
Det er smukt at blande de farvestrålende blomster med planter, der har dekorative blade som f.eks. efeu, bjergte, vindhekse og pyntekål.
Sæt prikken over i'et ved at dekorere dine krukker og altankasser med æbler, mos, små pyntegræskar eller minilyskæder.
Før du planter, så husk at tømme blomsterkasserne for gammel, udpint jord. Vask altankasserne af og fyld 3-4 cm lecanødder i bunden. Fyld op med frisk pottemuld i en god kvalitet så dine planter har de bedste vækstmuligheder.
Der kommer ofte meget nedbør om efteråret, så tjek at dine krukker og altankasser har et drænhul, så overskydende vand kan løbe ud. Med et effektivt dræn minimerer du også risikoen for, at dine krukker bliver frostsprængte til vinter.
Forbered forårets blomsterflor
Vil du også gerne have et mylder af vintergækker, erantis, krokus og perlehyacinter i dine blomsterkrukker til foråret Så er det nu, du skal have fat i de små løg og plante dem i jorden.
Tommelfingerreglen er, at du skal sætte løget dobbelt så dybt, som løget er højt.
Det betyder også, at du kan sætte store løg dybt i en krukke og mindre løg i et lag oven over. På den måde kan du lade den ene blomst afløse den næste fra erantis i februar til tulipanerne blomstrer først i juni.
Altankøkkenhaven i september
Har du tom jord i dine altankasser, kan du prøve at så et sidste hold bladgrøntsager inden vinter. Du kan prøve nogle af de hurtige typer som spinat og pluksalat.
Du kan også forsøge dig med de lækre asiatiske specialiteter som pak choi eller mitzuna-salat, der begge tåler temperaturer ned i nærheden af frysepunktet.
Læs mere her
tags: jorden, træværk, æble, salat,
Abonner på:
Opslag (Atom)